De Marathon trekt 300.000 bezoekers

Het komisch drama ‘De Marathon’ van Diederick Koopal is het nieuwe jaar goed begonnen. Vandaag ontvangt de film de 300.000ste bezoeker, zo maakt producent Eyeworks bekend.  De film, naar het originele script van Gerard Meuldijk en Martin van Waardenberg draait al 12 weken in de bioscoop. Het is uitzonderlijk dat een film die niet gebaseerd is op een boek of Tv-serie zo succesvol is. Vooral in Rotterdam trekt de film volle, zelfs nog uitverkochte, zalen. De Marathon draait nog in 15 bioscopen. 

Over de film
De Rotterdamse vrienden Gerard (Stefan de Walle), Leo (Martin van Waardenberg), Kees (Frank Lammers) en Nico (Marcel Hensema)  werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Om de garage van de ondergang te redden komt het viertal via collega Youssoef (Mimoun Oaissa) op het lumineuze idee geheel gesponsord mee te doen aan de Marathon van Rotterdam. Voorwaarden van de sponsordeal is dat het viertal de Marathon ook daadwerkelijk uitloopt. Tijdens het trainen voor de loop der lopen blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish...

Over Eyeworks
Eyeworks Nederland Film & TV Drama is bekend van populaire series als Dokter Deen, Flikken Maastricht en Seinpost Den Haag. Bekende films zijn onder andere Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, New Kids Turbo, New Kids Nitro, Nova Zembla, Jackie en De Marathon. Momenteel is Eyeworks bezig met de verfilmingen van bestsellers Daglicht en Het Diner.