NONO, HET ZIGZAG KIND geselecteerd voor Berlinale!

Nono, Het Zigzag Kind van regisseur Vincent Bal is geselecteerd voor de Berlinale, het internationale filmfestival in Berlijn dat van 7 tot 17 februari 2013 wordt gehouden. De familiefilm Nono, het Zigzag Kind, eerder dit jaar de openingsfilm van het Utrechtse Nederlands Film Festival, zal vertoond worden in het Generation programma voor kinder- en jeugdfilms. De internationale speelfilm waarin Thomas Simon, Fedja van Huêt, Jessica Zeylmaker, Burghart Klaussner, Camille de Pazzis en Isabella Rossellini schitteren is gebaseerd op een boek van de internationale bestseller-auteur David Grossman.

Als zoon van de ‘beste inspecteur ter wereld,’ wilt Nono graag op zijn vader lijken. Zijn moeder kent hij niet. Het enige dat Nono van zijn moeder heeft, is een onduidelijke foto die hij ooit van zijn vader kreeg. Twee dagen voor zijn dertiende verjaardag wordt Nono per trein naar zijn oom Sjmoel gestuurd om volwassen te worden. In de trein ontvangt hij echter een mysterieuze opdracht van meesteroplichter Felix Glick, een ‘oude bekende’ van zijn vader. Samen met Glick reist hij af naar de Franse Rivièra, op zoek naar de waarheid over zijn moeder. Hij belandt in een avonturenwereld van vermommingen, achtervolgingen, Franse chansons, en Zohara, een mysterieuze vrouw wiens geheimen Nono’s leven voor altijd zullen veranderen.

Nono, Het Zigzag Kind is geproduceerd door de Nederlandse productiebedrijven BosBros en N279 Entertainment in coproductie met het Belgische productiebedrijf Prime Time. Vincent Bal regisseerde eerder voor BosBros de succesvolle speelfilm Minoes die in 2002 op het Nederlands Film Festival bekroond werd met twee Gouden Kalveren.

Nono, Het Zigzag Kind is in Nederland te zien in de bioscoop en vanaf 13 februari op DVD verkrijgbaar.