Rappers Diggy Dex en Nega in film 'Groeten van de chemo'

Rappers Diggy Dex van de hit Slaap Lekker (Fantastig Toch) en acteur/rapper Nega (Bolletjes Blues) zijn te zien in het komische drama Groeten van de Chemo. Diggy Dex speelt zichzelf en Nega kruipt in de huid van klusjesman Alfredo, die een huisvriend is van een groepje jonge patiënten.

Overige acteurs die in de film van Lodewijk Crijns (Alleen maar nette mensen) meespelen, zijn Marcel Hensema, Nicolette van Dam en Hans Hoes.

Groeten van de Chemo waarin de vriendschap van jonge patiënten centraal staat, draait in de zomer van 2013 in de bioscopen.

Synopsis

Op de afdeling kinderoncologie, op de vierde verdieping van een groot streekziekenhuis, verblijven drie jongens die zich bijzonder goed amuseren. Hoewel er niet veel reden tot feest lijkt te zijn. Nick (14) en Iwan (15) hebben botkanker en zijn allebei een been kwijt. Hetzelfde dreigt te gebeuren bij hun vriend Olivier (16). Tussen de behandelingen door hebben de drie echter genoeg tijd om bij andere patiënten op bezoek te gaan, grappen te maken met de verpleegsters en allerlei andere fratsen uit te halen.

Maar wanneer Gina, een beeldschoon meisje van 16 jaar op de afdeling wordt opgenomen, komt de wereld van de vrienden volledig op z’n kop te staan. In eerste instantie sluit Gina zich volledig af voor de pogingen van de jongens om indruk op haar te maken en met haar in contact te komen. Maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis.

De vriendschap tussen de tieners, vol levenslust en humor,  is van onschatbare waarde om af en toe te vergeten dat ze in feite doodziek zijn. 

Groeten van de Chemo is een komisch drama met een serieuze ondertoon en wordt geproduceerd door BosBros (Chez Nous, Brammetje Baas) in coproductie met de VARA. De film is een remake van de  bekroonde Spaanse film Planta 4A van Antonio Mercero.