DE MARATHON hoogst gewaardeerde Nederlandse film ooit

De bezoekers van imdb.com, de grootste filmwebsite ter wereld, geven ‘De Marathon’ het voor een Nederlandse publieksfilm ongeëvenaarde rapportcijfer van 8.0. Maar liefst 80% van de mensen die hun stem uitbrachten gaven de film een 8 of hoger. ‘De Marathon’ laat daarmee films als Simon, Soldaat van Oranje en Zwartboek achter zich. Ook op andere grote filmsites krijgt ‘De Marathon’ zeer hoge waarderingscijfers. Op moviemeter.nl krijgt de Eyeworks productie bijna vier sterren, de film is daarmee de best gewaardeerde Nederlandse film tot nu toe.

De lovende reacties op de film en de daaruit voortkomende goede mond tot mond reclame hebben geleid tot een hoge positie in de film Top 20, waarin ‘De Marathon’ steeg naar de tweede plaats. Na de nieuwe James Bond film ‘Skyfall’ is ‘De Marathon’ de best bezochte film van dit moment. Regisseur Diederick Koopal: “Vrijwel iedereen die de film ziet is blij verrast. Het is een film die je gaat zien doordat iemand tegen je zegt dat je deze film echt moet zien. Dat is voor iedereen die aan deze film heeft meegewerkt het grootste compliment dat je kan krijgen.” De Marathon is te zien in 106 bioscoopzalen.

Over ’De Marathon’

De Rotterdamse vrienden Gerard (Stefan de Walle), Leo (Martin van Waardenberg), Kees (Frank Lammers) en Nico (Marcel Hensema)  werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Om de garage van de ondergang te redden komt het viertal via collega Youssoef (Mimoun Oaissa) op het lumineuze idee geheel gesponsord mee te doen aan de Marathon van Rotterdam. Voorwaarden van de sponsordeal is dat het viertal de Marathon ook daadwerkelijk uitloopt. Tijdens het trainen voor de loop der lopen blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish... 

Inmiddels heeft ’De Marathon’ de status van Gouden Film bereikt en hebben meer dan 150.000 bezoekers de film tot nu toe gezien.

Kijk voor meer informatie over de film op www.marathondefilm.nl of ga naar www.facebook.com/demarathon