Info

Release:
27 juni 2012
Regisseur:
Anna van der Heide
Scenario:
Tamara Bos
Cast:
Katja Herbers
Coen van Overdam
Egbert-Jan Weeber
Genre:
Familie
Duur: 83 min.
Official link(s):
IMDB
Brammetje Baas
Persgedeelte: Filmdepot

Brammetje Baas


SYNOPSIS

De energieke Brammetje is zeven jaar en kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al AVI 2 lezen, drummen op de tafel, hoger springen dan zijn vader (op de trampoline) en wel drie meisjes op de kar over het schoolplein trekken. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje helemaal niet goed kan, en dat is stil zitten.

Brammetje Baas denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

Quotes:

JAN magazine: ''Brammetje Baas is een heerlijke familiefilm die sprankelt van plezier en herkenbaarheid."

Cabaretier Jochem Myjer: “Ik herkende mezelf zo vreselijk in Brammetje Baas. Het is een ontzettend leuke en herkenbare film die iedereen moet zien”.

Tros Kompas: "Brammetje Baas is een creatieve en vrolijke film die bij ouders en kinderen in de smaak valt, en waar zelfs hele drukke kinderen even stil van worden. Een geweldige film die een groot publiek verdient!" ****

VPRO gids: "Dankzij zijn open, vragende benadering is Brammetje Baas een bovengemiddelde familiefilm, met gelaagde karakters als belangrijkste troef." ****

Tickets