Chez Nous


SYNOPSIS

De feelgood movie Chez Nous is de nieuwste film van regisseur Tim Oliehoek (Vet Hard, Pizza Maffia), naar het scenario van Frank Houtappels (Gooische Vrouwen, ’t Schaep met de 5 poten), met in de hoofrollen Thomas Acda,Alex Klaasen, Frans van Deursen, John Leddy, Tina de Bruin, Jack Wouterse, Achmed Akkabi, Isa Hoes, Peter Faber, Tobias Nierop en Frederik Brom.

Het gezellige café Chez Nous van Adje (John Leddy) is de thuisbasis van een bijzondere groep vrienden: de travestiet Bertie (Alex Klaasen), de in de liefde teleurgestelde barvrouw Babette (Tina de Bruin) de mislukte glaskunstenaar Gijs (Thomas Acda) wiens huwelijk met Hetty (Isa Hoes) dreigt vast te lopen, de jonge museumbewaker Rachid (Achmed Akkabi) die heimelijk verliefd is op zijn collega Ramon (Tobias Nierop) en de advocaat Peter Jan (Frederik Brom).

Als Adje na een zware hartaanval in het ziekenhuis belandt, moet Bertie samen met Babette de kroeg draaiende houden. Bertie komt tot de ontdekking dat Adje een enorme betalingsachterstand heeft. Als de openstaande rekeningen niet snel worden betaald, zal de buurman, uitbater ‘De Beer’ (Jack Wouterse), die al jarenlang op het café aast, de tent overnemen.  

Bertie’s pogingen om het café te behouden lopen op niets uit. De moed zakt hem in de schoenen, totdat hij de hulp krijgt van Helmer (Peter Faber), Bertie’s biologische vader. Deze doorgewinterde crimineel overtuigt de vrienden tot het zetten van een grootse juwelenkraak tijdens de jaarlijkse Gay Pride. Als de dag  van de kraak is aangebroken wordt al snel duidelijk dat er meer op het spel staat dan alleen Chez Nous te redden van de ondergang…