Blu-ray

Being Flynn - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 9 januari 2013
Regie: Paul Weitz

Being Flynn is de nieuwe film van de Oscar-genomineerde schrijver/regisseur Paul Weitz (About a Boy). De film is gebaseerd op het boek van Nick Flynns Another Bullshit Night in Suck City.

Nick Flynn (Paul Dano) is een jonge schrijver die in zijn jeugd al het nodige voor zijn kiezen heeft gekregen. Zijn moeder Jody (Julianne Moore) is jong gestorven en zijn vader Jonathan (Robert De Niro), die zichzelf een groot dichter noemt, heeft hij al in geen 18 jaar meer gezien. Desondanks heeft Nick zijn leven behoorlijk op de rit.

Alles verandert wanneer Jonathan onverwacht hulp vraagt bij zijn zoon. Nick is bereid om zijn vader te helpen, maar zo onverwacht hij in Nicks leven is gekomen, zo snel laat hij niets meer van zich horen. Nick is gekwetst en worstelt met zijn writersblock. Om zijn leven weer op te pakken, neemt hij een baan bij de daklozenopvang.

Door de ontmoetingen en gesprekken met de dak- en thuislozen, vindt Nick het doel terug in zijn leven en werk. Tot op een avond zijn vader Jonathan voor zijn neus staat, op zoek naar een bed in de opvang. Zijn leven lijkt met het weerzien van zijn vader te wankelen. Nick staat voor de zware beslissing of hij zijn vader toe moet laten in zijn leven…

20 Funerals - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 5 december 2012
Regie: Anghus Houvouras

Na de begrafenis van een collega-officier, besluiten vier agenten dat er nog maar één manier is om de criminaliteit een halt toe te roepen. De misdadigers moeten niet meer gearresteerd worden, maar meteen worden vermoord en begraven.

Moonrise Kingdom - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 5 december 2012
Regie: Wes Anderson

Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam (Jared Gilman) en Suzy (Kara Hayward) van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward (Edward Norton) tot aan de sullige sheriff Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy (Frances McDormand). Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg (Tilda Swinton) zetten de gebeurtenissen op scherp.

Moonrise Kingdom is de openingsfilm van het Internationale Film Festival in Cannes 2012 en de nieuwe film van de Academy Award genomineerde regisseur Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox, Rushmore).

Ill Manors - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 5 december 2012
Regie: Ben Drew

Ill Manors is het regiedebuut van de Britse muzikant Ben Drew (bekend als Plan B) die lovende kritieken hiervoor ontving in thuisland Engeland. De filmmuziek is van Plan B & Al Shux. 

Ill Manors is een rauwe misdaadthriller met streetwise humor in de meedogenloze straten van Londen en is gebaseerd op echte mensen, echte verhalen en het echte leven. De film volgt zes jonge mensen, die allen moeite hebben om het geweld van misdaad, drugs en bendes te overleven dat hen dagelijks overspoelt.

Junkie Michelle (Anouksa Mond) is op zoek naar haar volgende shot, en neemt het destructieve pad naar de wrede drugsdealer Ed (Ed Skrein), die voor niets terugdeinst om zijn verloren telefoon te vinden. Net vrijgelaten uit de gevangenis doet ex-drugsdealer Kirby (Keith Coggins) pogingen om zich na 15 jaar aan te passen aan het verraderlijke straatleven, en stuit daarbij op de lokale gangster Chris (Lee Allen), die zijn eigen oorlogspad voert en zint op wraak. De jonge Jake (Ryan de laCruz Indiana) vindt acceptatie in een kille lokale bende onder leiding van Marcelle (Nick Sagar). Buitenstaander Katya (Natalie Press), racet in de straten van Londen om uit handen te blijven van haar vrouwenhandelaar en ontmoet Aaron (Riz Ahmed), de hoofdpersoon die gewoon probeert om het juiste te doen maar verscheurd wordt tussen zijn hoofd en zijn hart.

360 - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 14 november 2012
Regie: Fernando Meirelles

Een eenzame Engelse zakenman (Jude Law) wordt gechanteerd door een collega die ontdekt heeft dat hij van plan is om een prostituee te bezoeken tijdens een reis. Een getrouwde vrouw (Rachel Weisz) verbreekt haar relatie met haar jongere minnaar. Een Braziliaanse studente (Maria Flor) besluit om haar vriend in Londen te verlaten en terug te keren naar Rio. Een exalcoholicus (Anthony Hopkins) vliegt naar Phoenix in de hoop zijn reeds lang verdwenen dochter terug te vinden. Op de luchthaven van Denver wordt de kalmte van een man (Ben Foster), die voorwaardelijk vrij is wegens seksueel misbruik, op de proef gesteld wanneer een jonge vrouw hem een onverwacht voorstel doet. Iedereen staat met elkaar in verbinding…

Jackie - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 24 oktober 2012
Regie: Antoinette Beumer

De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje over hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

Brammetje Baas - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 24 oktober 2012
Regie: Anna van der Heide

De energieke Brammetje is zeven jaar en kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al AVI 2 lezen, drummen op de tafel, hoger springen dan zijn vader (op de trampoline) en wel drie meisjes op de kar over het schoolplein trekken. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje helemaal niet goed kan, en dat is stil zitten.

Brammetje Baas denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

Quotes:

JAN magazine: ''Brammetje Baas is een heerlijke familiefilm die sprankelt van plezier en herkenbaarheid."

Cabaretier Jochem Myjer: “Ik herkende mezelf zo vreselijk in Brammetje Baas. Het is een ontzettend leuke en herkenbare film die iedereen moet zien”.

Tros Kompas: "Brammetje Baas is een creatieve en vrolijke film die bij ouders en kinderen in de smaak valt, en waar zelfs hele drukke kinderen even stil van worden. Een geweldige film die een groot publiek verdient!" ****

VPRO gids: "Dankzij zijn open, vragende benadering is Brammetje Baas een bovengemiddelde familiefilm, met gelaagde karakters als belangrijkste troef." ****

Kauwboy - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 10 oktober 2012
Regie: Boudewijn Koole
De 10-jarige Jojo (Rick Lens) neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt ’m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.

Quiz - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 29 augustus 2012
Regie: Dick Maas

De bekende quizmaster Leo Vandermolen wordt in een restaurant lastig gevallen door een man die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn.

Black Gold - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 14 augustus 2012
Regie: Jean-Jacques Annaud

 Het Arabische schiereiland, de jaren dertig. Na jarenlange strijd om het woestijngebied de Gouden Gordel sluiten Emir Nesib (Antonio Banderas) en Sultan Amar (Mark Strong) een akkoord: de Gouden Gordel wordt neutraal gebied waar geen van beiden aanspraak op kan maken. Om er zeker van te zijn dat Amar zich aan de afspraak houdt, ‘adopteert’ Nesib twee van Amars zonen, Auda (Tahar Rahim) en Saleh (Akin Gazi). Jaren later ontdekken Amerikaanse geologen dat er olie in de Gouden Gordel zit. Nesib ruikt geld en wil de Amerikanen naar olie laten boren, maar Amar wil daar niets van weten. Dat is het begin van een epische strijd waarin Auda en Saleh moeten kiezen tussen hun afkomst en hun toekomst…

Black Gold is een meeslepende avonturenfilm van Jean-Jacques Annaud die eerder furore maakte met Seven Years in Tibet en The Name of the Rose. Met een budget van 55 miljoen dollar is Black Gold, dat herinnert aan de klassieker Lawrence of Arabia, een van de duurste Arabische filmproducties ooit!

 

Brake - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 18 juli 2012
Regie: Gabe Torres

Jeremy Reins (Stephen Dorff) is een agent van de geheime dienst die gevangen wordt gehouden in de kofferbak van een auto door een terroristische organisatie. Hij ondergaat zowel mentaal als fysiek immense martelingen wanneer de terroristen informatie los proberen te krijgen voor hun sinistere plan.

Allez Eddy - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 18 juli 2012
Regie: Gert Embrechts

Het verhaal van 'Allez Eddy' speelt zich af in 1975, het tijdperk dat elke jongen Eddy Merckx wou worden. Ook Freddy, het elfjarige wielertalentje en zoon van slager André. André heeft echter andere zorgen aan het hoofd want de eerste supermarkt opent binnenkort zijn deuren in het dorp, een zaak die een bedreiging vormt voor de beenhouwerij. Maar Freddy denkt er anders over want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd mag Eddy Merckx ontmoeten. Freddy schrijft zich stiekem in...

Uncertainty - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 6 juni 2012
Regie: Scott McGeheeDavid Siegel

De keuze is aan hen. Het is 4 juli, "Independence Day". Bobby Thompson (Joseph Gordon-Levitt) en Kate Montero (Lynn Collins) moeten een keuze maken. Besteden ze het weekend gezapig met de familie van Kate of gaan ze op een spontaan avontuur? De ogenschijnlijk simpele keuze die ze met kop-of-munt’ maken, stuurt het stel in tegengestelde richtingen. Aan de ene kant ontwikkelt het verhaal zich op de hete zomerdag in de straten van New York tot een zoektocht naar familieliefde, zelfontdekking en verlies. Aan de andere kant is het een rollercoaster vol intriges, spanning en moord in Chinatown.

Dolfje Weerwolfje - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 9 mei 2012
Regie: Joram Lürsen

Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een  wit pluizig dier: een wolfje.Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de  vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen.  Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje.  Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil  helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken  wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is  tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan….

New Kids Nitro - Blu-ray

Nu te koop op blu-ray
Release: 25 april 2012
Regie: Steffen Haars en Flip van der Kuil

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren. Buckle up kut, Nitro gaat hillemoal koekwous jonguh! 

Battle of Empires Fetih 1453

Nu te koop op blu-ray
Release: TBA Q1 2013
Regie: Faruk Aksoy

In het jaar 1453 heeft het beleg van Constantinopel door de Ottomaanse legers van sultan Fatih Mehmet II geleid tot de uiteindelijke val van het Byzantijnse Rijk. Gelijktijdig met deze gebeurtenis begint een nieuw tijdperk: de opkomst van het Ottomaanse Rijk als grootmacht. De sultan zelf was pas 20 toen hij wereldgeschiedenis schreef. De verovering van het laatste Byzantijnse bolwerk was tot in de kleinste details gepland door de heerser: hij verzamelde een machtig leger, legde een uitgebreid arsenaal wapens aan en wachtte tot het juiste moment om toe te slaan.

Marathon, de

Wordt verwacht op blu-ray
Release: 20 februari 2013
Regie: Diederick Koopal

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish... 

10 Years

Wordt verwacht op blu-ray
Release: 6 maart 2013
Regie: Jamie Linden

Een groep vrienden keert na tien jaar terug naar huis voor hun middelbare school reünie. We volgen zeven mensen in de loop van één nacht als ze proberen de huidige realiteit te vergelijken met de hoop en verlangens die ze hadden als idealistische tieners. Een rockster herenigt zich met het meisje waar hij zijn meest bekende hit voor schreef, twee oude vrienden strijden om de affectie van het meest populaire meisje van de klas en de pestkop van de school probeert zijn fouten goed te maken.

Meisje en de Dood, het

Wordt verwacht op blu-ray
Release: 6 maart 2013
Regie: Jos Stelling
HET MEISJE EN DE DOOD vertelt het verhaal van de oude Russische arts Nicolai (Sergey Makovetskyi) die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij 50 jaar daarvoor zijn grote liefde Elise (Sylvia Hoeks) ontmoette. De film speelt zich af aan het eind van de negentiende eeuw en is gesitueerd in een hotel, annex sanatorium/bordeel in Tannenfeld, Thüringen (voormalig Oost Duitsland). Het hotel is Nicolai’s geheugenkamer en hij beleeft de geschiedenis opnieuw. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom hij werkelijk is teruggekeerd en brengt hij zijn verhaal tot een bijzonder einde waarbij heden en verleden samensmelten en de liefde over de dood wordt heen getild.

Domino Effect, The

Wordt verwacht op blu-ray
Release: 20 maart 2013
Regie: Paula van der Oest

Wat zou er wereldwijd gebeuren wanneer de economie in elkaar zou storten? The Domino Effect geeft een kijk op de gevolgen van dit actuele thema; de kredietcrisis. Op een pijnlijke wijze wordt duidelijk dat de levens van verschillende mensen, verspreid over de wereld, meer met elkaar verbonden zijn dan dat je in eerste instantie zou vermoeden. De film is een serie verhalen over wat er gebeurt als mensen hun vangnet verliezen, vooral wanneer identiteit en gevoelens van geluk en welbevinden sterk afhankelijk zijn van materiële status en economisch succes.

The Domino Effect van regisseur Paula van der Oest (Black Butterflies, Tiramisu) gaat over dromen en verlangens, het belang van familie en liefde en over verlies en de angst voor verlies. De film is opgenomen op diverse plekken ter wereld, zoals India, Zuid-Afrika, Engeland en Nederland. Ook de cast is internationaal en bestaat uit o.a. Jelka van Houten (Jackie), Theo Maassen (Doodslag), Bracha van Doesburgh (De Eetclub), James D’Arcy (Master & commander, W.E.), David Hayman (The Boy in the Striped Pyjamas, Trial and Retribution), Harriet Walter (Babel, Law & Order) en Nathaniel Parker (The Chronicles of Narnia, The Inspector Lynley Mysteries).

Wunderkinder

Wordt verwacht op blu-ray
Release: 3 april 2013
Regie: Markus Rosenmüller

Poltava, in de Oekraïne,1941. Abrascha en Larissa worden gevierd als wonderkinderen van de klassieke muziek. Zij spelen in grote concertzalen in heel Rusland voor de partij en Stalin. Hanna, dochter van de Duitse brouwer Max Reich en zijn vrouw Helga, is zelf een een begaafde violiste. Ze vraagt aan haar vader om les te krijgen samen met de Russische wonderkinderen. Larissa en Abrascha zijn eerst nog een beetje terughoudend. Maar als hun lerares, Irina Salmonowa, toestemt om ook Hanna te onderwijzen, ontstaat er tussen hen een diepe vriendschap die door de Duitse aanval op Rusland zwaar op de proef wordt gesteld.

Beyond the Frontline

Wordt verwacht op blu-ray
Release: 3 april 2013
Regie: Åke Lindman

Een film gebaseerd op echte oorlogsdagboeken die het verhaal vertellen van het Zweeds sprekende Finse infanterieregiment 61. Het verhaal volgt het regiment tijdens de 'Continuation War' van 1942 tot 1944 en van Syväri tot aan de Karelische Landengte, waar ze geconfronteerd worden met één van de meest slopende veldslagen tegen de Sovjet-Unie.

Hyde Park on Hudson

Wordt verwacht op blu-ray
Release: 29 mei 2013
Regie: Roger Michell

Hyde Park on Hudson laat een historische gebeurtenis zien die de menselijke kant onderstreept van een van de meest iconische leiders uit de Amerikaanse geschiedenis, Franklin Roosevelt.

In juni 1939 nodigt president Franklin Delano Roosevelt (Bill Murray) de Britse koning en koningin (Samuel West en Olivia Colman) uit voor een weekend in zijn huis in Hyde Park on Hudson. Het is het allereerste bezoek van een regerend Britse monarch aan Amerika die met de kennismaking, ook een alliantie probeert te sluiten vanwege de dreigende oorlog met Duitsland.

Met de komst van het Britse echtpaar heerst er in het huis van Roosevelt de nodige spanning tussen Eleanor (Olivia Williams), de vrouw van Roosevelt, moeder Sara (Elizabeth Wilson) en de secretaresse (Elizabeth Marvel).

Daisy Suckley (Laura Linney), een nicht en huisvriendin van Franklin Roosevelt, beschrijft dit onvergetelijke weekend over de bijzondere vriendschap tussen de twee landen en haar relatie met de president.